Dessert, Opskrifter

Glutenfri chokolade-banan brød

Da jeg boede i USA var dette overalt! ALLE spiste bananbrød. I Danmark er det også ved at komme frem, og jeg er lykkelig over det. For det smager super godt. Det kan både bruges som normalt “brød”, men kan også spises som man ville spise kage. Det kommer lidt an på om man synes det er for sødt til at bruge til normalt brød.
Jeg er helt sikker på at dem jeg spiste i USA var fyldt med sukker og usunde sager. Så derfor har jeg prøvet at fikse min egen opskrift op af samme slags. – og ja, de smager nøjagtig som den i USA, meeeeen med mindre sukker og skidt og møg! 😀

Ingredienser
– 1,5 dl brun sukker (Jeg brugte sukrin gold)
– 3 moste bananer (Gerne nogle som er overmodne)
– 2 æg
– 3 ½ spsk kokosolie, smeltet
– ½ tsk vanilje pulver
– 1 tsk kanel
– ½ dl mandel mælk
– 1 tsk bagepulver
– 3-4 dl mel (Jeg brugte glutenfri hvedemel)
– 1 dl mørk chokolade, hakket (Jeg brugte 70%)

Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Smør en rugbrødsform ind i kokosolie eller put bagepair i.
3. Bland brun sukker, bananer, chokolade og æg sammen i en stor skål.
4. Bland I skålen mandenmælk, vanilje og bagepulver.
5. Rør rundt til det hele er blendet ud.
6. Hæld dejen i rugbrødsformen og bag i 45-50 minutter (Hold øje, da hver ovn er forskellig!)
7. Tag den ud og lad den køle af i 30 minutter.

 

Velbekomme 🙂

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar