Sundhed Superfood

Tips til at booste dit immunforsvar

9. november 2016

Nu er vi inde i de kolde tider og det er her at man ofte bliver forkølet og syg. Derfor har jeg fået smækket et par tips sammen til at booste dit immunforsvar og undgå at blive syg.

Få nok D-vitamin
En af mulighederne for at booste dit immunforsvar, er at få nok D-vitamin. D-vitamin forekommer oftest igennem solens stråler og dette er faktisk også den bedste måde at optage vitaminet. Men om vinteren er solens stråler ikke så nemme at finde, så vi må få det igennem vores kost. D-vitaminer findes også i smør, kød og æg. Men for at få nok D-vitamin skal du faktisk spise 1 kg smør om dagen. Det er nok de færreste som gør det. Så fisk er her en god kilde – og faktisk den eneste kilde, som kan fylde dine depoter ud med D-vitamin. Så spis fisk flere gange om ugen! Gerne hver dag, hvis dette kan lade sig gøre.

Drik vand
Om vinteren er luften meget tør og det er derfor ekstra vigtigt at drikke meget vand. Du har faktisk brug for 2,5 liter vand om dagen. Du får dog cirka 1 liter vand igennem det mad du spiser. Så i princippet skal du kun drikke 1,5 liter. Er du en af dem, som har svært ved at drikke vand, så husk at te, kaffe og saftevand også tæller med i regnskabet. Her om vinteren er te en perfekt måde at få sine 1,5 liter vand.

Sov
Ja, søvn er faktisk vigtigt for immunforsvaret. Det er her at kroppen rigtig får lov til at arbejde. Så sov mindst 7 timer hver nat. Mange studier viser at for lidt søvn faktisk øger risikoen for en lang række sygdomme.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar