Hverdag Sundhed

“Grønne grøntsager er sundere end andre” – Nej!

9. november 2016

Jeg havde igår en længere diskussion med en på Facebook, som skrev at “som en god tommelfingerregel – nu grønnere grøntsagen er, nu sundere var den”…

Først kan vi lige dræbe den myte, ved at sige at et græskar som indeholder 0 procent grønt, er 100 gange sundere end en agurk, som nok er 50-60% grøn. Hans svar var så “ja, men en agurk er jo også hvid indeni”. Og jo, vel. Men selve argumentet faldt så lidt til jorden.

Hvad betyder sund egentlig? Hvornår er en grøn grøntsag sundere end et rødt æble? Der er ingen forskning på at nogle grøntsager er sundere end andre. Der er grøntsager hvor fiberindholdet er større end andre, og hvor vitaminerne fylder mere.

Så nej! Grønne grøntsager er ikke sundere end gule grøntsager eksempelvis.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar