Sundhed

4 vaner du troede var sunde

10. november 2016

Der er ting i din hverdag som du måske tror er sunde og et bedre valg – men faktisk er de ikke helt så sunde som du tror.

1. Frugtyoghurt
Yoghurt er sundt, frugt er sundt – så hvorfor skulle frugtyoghurt ikke være super sundt? De fleste yoghurter med smag er tilsat en masse sukker og fedt. Så hold dig til neutral yoghurt, eller endnu bedre – skyr. Du sparer en del sukker ved at vælge dette alternativ og så selv putte skåret frugt ovenpå.

2. Du undgår gluten
Det er populært lige nu at undgå gluten. Alle lider åbenbart af glutenallergi. Men faktisk er det kun 1% af befolkningen, som lider af glutenallergi. Så er du ikke blandt den ene procent, så er der ingen grund til at undgå gluten.

3. Du spiser en masse speltbrød
Spelt er blevet meget populært og har fået et ry for at være super sundt. Men faktisk er spelt bare en type hvedemel. Kig derfor hellere om det er fuldkorn eller ikke fuldkorn.

4. Du spiser ikke blommen i ægget
Æggeblommen har et højt indhold af kolesterol. Men dette betyder ikke at man er i fare for at få hjertekar-sygdomme, når man spiser et æg. Proteinindholdet i blommen er meget højere end i hviderne. Så spis du bare blommen også!

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar