Sundhed Træning

Få sandheden om 7 træningsmyter

31. oktober 2016

Nå, lad os så få aflivet de mest omtalte træningsmyter. Jeg har samlet 7 af de mest diskuterede myter, så vi engang for alle kan blive klogere på træning!

sport-1283791_640

1. Det er sundt at være tynd
Der er mange, der tror at hvis man er tynd så er man sund. Men som tynd, kan man faktisk være det der hedder tyndfed. Dette er hvis en tynd person, har en høj fedtprocent. Det omhandler oftest personer som fysisk er inaktive, men holder den lave vægt ved at spise relativt lidt.
Men du skal dog ikke blive fedtforskrækket. Kroppen har faktisk brug for fedt. kvinders fedtprocent skal helst ligge mellem 14 og 32 procent.

2. Morgentræning er mest effektiv
Nogle har en energiomsætning, der er højest om morgenen, andre om aftenen. Hvis du er typen som elsker at sove længe, så vil morgentræning aldrig blive det bedste valg. Du kan ganske enkelt ikke præstere, hvis din krop er træt. Træn på de tidspunkter, hvor du mener at din krop er mest klar.

3. Ømhed skal trænes væk
Kroppen har brug for at restituere, ellers nedbryder du muskelvævet i stedet. Dette betyder dog ikke at du behøver sidde stille. Du kan sagtens gå en tur, cykle eller svømme en tur i roligt tempo.

4. Du forbrænder mest fedt ved lav intensitet 
Denne myte er nok en af de mest diskuterede myter. Din krop vil altid forbrænde både fedt og kulhydrater. Laver du højintens træning har du faktisk den højeste efterforbrænding og forbrænder altså dermed også mere fedt.

5. Jeg får flad mave af at lave mavebøjninger
Det fedt vi har siddende på maven taber man ikke ved mavebøjninger. Man taber dog det fedt, man har siddende indeni musklerne. Når man træner ens mave, bliver ens mavemuskler udvidet og det har derfor en positiv effekt på mavemuskulaturens fedtniveau.

6. Kvinder skal ikke træne så meget som mænd
Dette er en myte som mange kvinder tror er ægte. Mange kvinder er bange for, at hvis de træner for meget så bliver de ligeså store som mænd. NEJ NEJ NEJ. Træn løs. Med mindre du bruger steroider, så vil du aldrig blive lige så stor som en mand.

7. Du kan punkt træne fedt væk
Har du lidt ekstra kilo på sidebenene, så kan du ikke bare tage en masse mavebøjninger og så vil fedtet smelte væk. Når du skal til at tabe dig, så er det faktisk dine gener, der bestemmer hvilke depoter der bliver taget af.
Jeg er selv bygget sådan at der først bliver taget af mine rygdepoter, så ben og så mave. (Vildt øv, hvis man lige vil tabe et par kg ved mavepartiet)

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar