Hverdag Sundhed

Lær at tælle kalorier – uden at fejle

5. september 2017

Hej bloggen!

Idag skal vi snakke lidt om det at tælle kalorier. Jeg vil selv mene at dette er den mest effektive og holdbare metode, indenfor vægttab. Da jeg ikke var igang med mit projekt bikini fitness, der talte jeg selv kalorier. Jeg udregnede hvad jeg havde brug for om dagen, for at holde vægten og for at tabe mig. Derefter gik jeg faktisk bare igang med at undersøge forskellige madvare.

Det bedste ved at være uddannet kostvejleder, er at jeg ved hvad der er af kalorier, protein, fedt og kulhydrater i de fleste madvare. Men forbandelsen er egentlig også det samme. Man bliver meget bevidst om hvad man spiser og hvor mange kalorier der egentlig er i en pizza eller i slik. Dette gjorde også at jeg i stor grad begyndte at spise sundere og lige løbe en tur, inden jeg spiste en marsbar eksempelvis.

Den måde jeg kom igang på, var at downloade appen “my fitness pal“. Den fås både som app og kan også bruges på computeren. Jeg synes klart det er den bedste app på markedet, da den er utrolig overskuelig. Den har alverdens madvare i sit system og man kan hurtigt skrive en vare ind, hvis den ikke står på. Derudover kan du også scanne stregkoder og så popper det ind automatisk. Den kan derudover også kobles sammen med fitbit urene, hvis du er ejer af sådan et.

I appen kan du også skrive hvilke former for motion du har dyrket og hvor længe. Så udregner den selv hvor mange kalorier du har forbrændt.

De fleste af jer, er nok mere bekendt med appen lifesum. Det er nok den mest populære app, da den er blevet nævnt i flere magasiner og tv programmer. Den kan sagtens også bruges. Den indeholder dog færre informationer – med mindre man køber premium udgaven. Men er man vant til denne eller føler den er mere komfortabel og overskuelig, så skal man endelig bruge den i stedet!

NÅ, så nu har vi downloadet vores app og skrevet vores informationer ind. Nu skal man så begynde at indtaste hvad man har spist. Her fejler mange desværre. Enten glemmer de at indtaste hvad de har spist, de regner ikke lige dressingen med, olien med eller drikkelsen med. Hvilket er super vigtigt, når man tæller kalorier. ALT skal med. Ellers giver det ikke rigtig nogen mening at skrive det ind. Det er også vigtigt at få skrevet sine træninger ind, så man kan få spist de ekstra kalorier.

Så husk nu – alt skal med! Den olie du steger din kylling i, den sovs du propper på kartoflerne, melen i frikadellerne og saftevandet til aftensmaden.
Mit bedste råd er at skrive ind imens du laver mad eller når du sidder og spiser den. Så glemmer du ikke noget og du kan stadig huske alle de ting du brugte.
Dette gør også at det er en stor tidsrøver for mange. Men tro mig, når du har været i gang i et par uger, så ligger det helt naturligt at gøre OG du ved efterhånden hvor mange kalorier der er i de forskellige råvare.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar